Ζυμώματα

DSC03777

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03795

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03798

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03804

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03808

Στοματική υγιεινή

Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄τάξεων  μαζί  με τις δασκάλες τους Αθανασίου Χρυσούλα, Λιάσου Αναστασία, Κων/δου-Παπά Πετρούλα και Ρουσίδου Χρυσούλα ασχολήθηκαν με το θέμα της στοματικής υγιεινής στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας . Ο σκοπός του προγράμματος ήταν οι μικροί μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής του στόματος και να υιοθετήσουν καλές συνήθειες.

 

DSC03590

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03721

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03734

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03741

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03866

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03907

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03910

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03916

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03921

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03951

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03955

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03964

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03587

Πρόγραμμα "Διατροφή"

Το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι ενταγμένο στη θεματολογία της Αγωγής Υγείας και επιλέχθηκε με βάση τα ενδιαφέροντα και την ηλικία των μαθητών.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να υιοθετήσουν τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες ώστε να αναπτυχθούν σωστά και να διατηρήσουν την καλή τους υγεία.

Οι επιμέρους στόχοι είναι να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για την υγιεινή διατροφή, να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, τις ομάδες των τροφών, να ενημερωθούν για τον ασφαλή τρόπο συντήρησής τους, να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, να κινητοποιηθούν άμεσα μέσα από τη βιωματική - συνεργατική μάθηση και έρευνα.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Χωριστήκαμε σε ομάδες. Ταξινομήσαμε τις τροφές, φτιάξαμε την πυραμίδα της διατροφής, παροιμίες, αρκτικόλεξα, αινίγματα, διαβάσαμε παραμύθια. Γευτήκαμε τη φρουτοσαλάτα μας, δοκιμάσαμε ξηρούς καρπούς, φτιάξαμε μουσταλευριά. Επισκεφτήκαμε το αμπέλι, τον κήπο, το φούρνο, την υπεραγορά, μια βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος (ΦΑΓΕ) και είδαμε από κοντά τη διαδικασία επεξεργασίας τροφίμων. Αναφερθήκαμε στην αξία του πρωινού και της μεσογειακής διατροφής. Εκφραστήκαμε εικαστικά, μουσικά αλλά και θεατρικά.

Το ψωμί στη ζωή μας

 

DSC03318blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03394blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03408blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03411blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03425blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03432blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03496blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03564blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03658blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03699blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03712blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03714blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03719blur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03345

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03354

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03349

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03355

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03402

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03442

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03447

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03484

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03494

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03537

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03543

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03580

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03584

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03634

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03664

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03683

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03709

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03707